martes, 9 de noviembre de 2010

El Bambo

Amb tots vosaltres el Bambo, és una barreja entre gat persa i siamès. És el gat d'una amiga, la Jessica, que n'està molt del seu gat.Té 12 anys. El Bambo necessita sempre companyia, quan estàs per casa seva sempre el veus miolant i miran-te, com si demanés carinyo, tot i que ja en té molt, és com si mai en tingués prou.

 És un gat molt carinyós, sempre vol estar a sobre dels que viuen amb ell, menys a l'estiu, que, com que té calor se'n va a fora a la terrassa, tal i com veieu a la foto, i s'estira. És un gat molt bo, però quan va al veterinari, es transforma la seva personalitat, bufa i s'enfurisma molt, de manera que al veterinari li costa molt fer la seva feina amb el Bambo. S'estressa facilment i, per aquest motiu li donen un pinso especial. És bastant sel·lectiu amb les persones, quan una no li agrada s'amaga i no se li veu el pèl. El pare de la Jessi l'emprenya sovint, posant-li la mà a la cara, estirnat-li de la cua o perseguint-lo, fins que el gat l'esgarrapa i marxa. Al cap d'uns minuts, però, ja torna cap al seu pare i li ronroneja. Al bambo, quan l'acaricies, ronroneja molt fàcilment.

No li agrada massa que l'agafin en braços, excepte els de casa seva, però és que és una bola tant grossa i tant peluda, que és inevitable. De vegades, quan té ganes de jugar, fa corredisses per la casa i s'enfila per les parets. És al·lucinant veure com un gat d'aquestes dimensions s'hi pot enfilar i pot córrer tant ràpid. Encara que tots els gats són molt ràpids corrent i desplaçant-se, si ells no volen que els agafis, és molt difícil atrapar-los.
Com diu Paul Verlaine en els seus versos:

..."Però el gat
vol ser només gat
i cada gat és gat
de la cua al cap".

3 comentarios:

  1. Mientras los perros pasean ciegos, cuidan chalets, buscan bombas o supervivientes en terremotos, los gatos ven la vida pasar, viviendo de los réditos de los servicios prestados por unos lejanos e ignotos ancestros.
    Felicidades por pensar en los gatos.
    Miauu, miauuuu

    ResponderEliminar
  2. Els gats són meravellosos per vàries raons, la seva imponent elegància al caminar, la seva extrema neteja i sobretot el seu caràcter sincer, sempre et fan veure el que volen, mai t'enganyaràn i sobretot mai et traicionaràn! En contra del que molts diuen el gat és un animal fidel que sempre vol estar amb el seu amo, això si l'amo l'escullen ells, què ens hem pensat!

    ResponderEliminar
  3. La meva gata és bastant similar! Demana carinyo constantment; és insaciable!!

    ResponderEliminar